fbpx
Skip to main content

Laura

Een shout out naar de toppers van URBAN GYM Almere

“Ik denk dat een gemiddeld mens mij niet dik zou noemen, maar mensen die mij korter kennen, weten niet dat ik in 8 jaar pak 'm beet 15 kilo ben aangekomen. Dat is veel. Ik werd er ongelukkig van als ik in de spiegel keek. Tegelijkertijd kon ik niet de knop omzetten en sterker nog; ik ging steeds meer eten (want 'dik' was ik toch al?).

Uiteindelijk zette ik wel die stap; ik ging op zoek naar een sportschool waar ik me fijn zou voelen. Waar het kleinschalig was, waar het geen drempel moest zijn om binnen te stappen. Waar bezig zijn met je lifestyle en gezond zijn belangrijk is dan er afgetraind uitzien.

Ik vond die sportschool, nog vlakbij huis ook; URBAN GYM Almere. Ik sloot een abonnement af.

Nee, natuurlijk heb ik ingeen atletisch figuur, maar met dank aan in het bijzonder Niels de Haan en Nicole de Haan (en ook thank you Jasper en Romee) ben ik inmiddels wel 6 kilo lichter. Ik ben nu ruim
17 kilo afgevallen en ben ik veel gelukkiger als ik in de spiegel kijk.

Ook niet onbelangrijk: ik ga met meer plezier dan ik ooit had verwacht naar de sportschool. Ik miste het zelfs stiekem tijdens ons midweekje weg en stond zowel gisteravond als vanmorgen om 08.30 paraat voor een lesje.

Ik ben er nog niet; ik zet dit lekker door. Maar voor nu gewoon even een shout out naar de toppers van URBAN GYM Almere. 😘”

Manouk

Okay, en nu is het klaar!

Het is zomer 2020 en ik stap van de weegschaal af 94 kilo, oké en nu is het klaar!

Na een heftige bevalling van mijn zoon Jason Bear moest ik herstellen van een keizersnede, ruim 6 maanden later was het tijd om weer te gaan bewegen.

Van nature ben ik geen sporter, de enige beweging die ik kreeg was fietsen naar school en werk, totdat ik in Amsterdam ben gaan werken en de fiets liet staan. Daar begon ik met 76 kilo en in 7 jaar, na een burn-out in 2015, overspannen begin 2019 en eind 2019 moeder van een prachtige zoon was ik dus 18 kilo aangekomen.

Yoga deed ik al vanaf mijn 17e dus dat was lekker laagdrempelig om mee te starten en kwam er al snel achter dat de kracht in mijn armen en buik nihil was en alles zat in de weg. Na een jaar wilde ik doorpakken, ik wilde meer dan alleen Yoga. Ik sprak erover met mijn broer (Rob) en schoonzus (Silvia), beiden lid bij Urban Gym Almere, en gaf aan dat ik op zoek was naar een kleine sportschool, waar ik mij op mijn gemak zou voelen. Zij vertelden zo enthousiast over UGA, de lessen, kwaliteit van trainers en begeleiding dat ik eind juli (vlak voor mijn vakantie) een afspraak had gemaakt om een fit-test te doen.

De uitslag was niet zo best, met fietsen was ik compleet buiten adem (traplopen overigens ook), planken hield ik 10 seconden van 1 minuut vol en de kracht was ver te zoeken. De vraag van de trainer, Manouk wat is je doel?, normaal doe ik niet aan doelen stellen, maar ik had er dit keer wel één, ik wil met 1 arm mijn kind omhoog kunnen trekken als dat nodig is, kortom IK WIL KRACHT! En een uithoudingsvermogen zou ook leuk zijn...

Ik heb mij ingeschreven voor de het ‘Back in Shape’ programma en ik ben in augustus 2021 van start gegaan. Deze vorm van sporten vond ik daadwerkelijk leuk, ZWAAR, maar leuk!
Na het programma ben ik officieel lid geworden en deed ik mee met de ABC Lifestyle, HIT-IT! en Boks- Fit! Ik dacht dat ik best lekker ging, totdat ik gevraagd was om mee te doen met een ABC Plus les en ben ik na afloop huilend thuis gekomen, omdat ik niet mee kwam met de rest en voor mijn gevoel weer terug bij af was. De plus ging ik zeker niet meer doen!

Mijn man (Sean) moedigde mij aan en zei iedereen heeft zijn of haar eigen niveau, focus op jezelf en stel kleine (haalbare) doelen. Langzaam aan ging het de goede kant op en ik kreeg de smaak te pakken, we zijn inmiddels een jaar verder, en iets hield mij tegen. Tijdens een van de lessen zat ik zo in mijn hoofd dat ik stagneerde en Niels nam mij apart om te praten, dit heeft ontzettend geholpen om mijn onzekerheden los te laten en er gewoon voor te gaan (niet direct natuurlijk). Met een aantal coaching momenten heb ik mijn persoonlijke doelen weten te behalen en uiteindelijk kwam ik in een ‘runners high’.

Ik ging zo lekker dat ik te veel deed en wat rode vlaggen heb genegeerd. Door overbelasting en een Mudrun heb ik helaas een knieblessure opgelopen. Dit was een enorme domper en dacht ‘nu kan ik helemaal niets meer’ en was zo boos dat ik bijna wilde stoppen met sporten. Gelukkig waren daar Nicole, Niels en Jasper en zij hebben mij laten zien dat je met een blessure net zo veel uit de les kan halen door alternatieven om de knieën te ontzien en het met coaching/PT weer op te bouwen. Ik ben er nog niet, maar ik heb geleerd ermee om te gaan en ik knal inmiddels alweer lekker mee.

Wat is er veranderd? Tijdens een van de Boks-Fit lessen kwam ik erachter hoe het is om in mijn focus te komen, hier schrok ik zo van dat ik even moest verwerken wat er was gebeurd (Romee vond dit zo mooi dat ze dit als voorbeeld deelt met leden).

Tijdens een van de HIT-IT lessen ging ik zo hard dat ik over een soort interne barrière heen ben gegaan en ook daar ben ik enorm van geschrokken, maar dit was nodig om die knop om te zetten van comfortabel naar doorzetten.

Zo was er onlangs, gehost door Urban Gym Almere, de WHM workshop en hier heb ik aan deelgenomen (stond al even op mijn lijstje, maar nu durfde ik daadwerkelijk). Nu was ik niet onbekend met de ademhalingssessie, maar een ijsbad was next level, ruim vooraf toch maar even oefenen met koud douchen. Ik stapte het bad in en daar was de focus weer en heb bijna 2,5 minuut in het ijsbad gezeten het was fris, maar niet vervelend (mijn verwachting was het tegenovergestelde, dus ook hier deed ik mijzelf versteld staan). Bij hoge uitzondering mochten we een tweede keer en aangezien ik zo’n bad niet in mijn achtertuin heb staan ben ik nog een keer gegaan en weer in mijn focus 2 minuten gezeten. Eenmaal omgedoopt tot ‘IJskoningin’ had ik het gevoel dat ik de wereld aan kon.
Ik douche nu elke dag koud!

De groei die ik de afgelopen jaren heb doorgemaakt zowel fysiek als mentaal zijn immens groot. Ik dacht dat het mij nooit zou lukken, vaak omdat ik het gevoel had dat ik het niet waard was, wat maakt mij nou zo ‘bijzonder’ dat het mij wel zou lukken?, maar het tegendeel is bewezen en wat ben ik trots op mijzelf! Inmiddels ben ik in september van een (voor mij) giftige werkomgeving overgestapt naar een bedrijf die bij mij past met collega’s die mij accepteren zoals ik ben. En vanaf de beslissing ‘nu is het klaar’ 3 jaar geleden ben ik nu ruim 18 kilo kwijt en heb ik mij nog nooit zo fit en sterk gevoeld. En ja, ik kan Jason nu makkelijk met 1 arm omhoog trekken als dat nodig is.

Ik hoop dat ik met mijn verhaal (ook al het zijn maar woorden) iemand kan motiveren om zichzelf te laten inzien dat als je wilt veranderen het écht begint bij jezelf! Niemand gaat het voor je doen, er bestaat geen magische oplossing, maar er zijn wel manieren die jou kunnen doen inzien, motiveren en uitdagen om uit die comfortzone te stappen en te groeien tot de persoon die je wilt zijn. Met de juiste mindset, focus, inzet en een beetje discipline kom je een heel eind en kan bepalend zijn voor de rest van je leven.

anouk toen en nu
Tot snel in de gym!
Liefs, Manouk

Woorden die mij hebben gemotiveerd:
‘Iedereen wil het wel zijn, maar niemand wil het worden’

– Ray Klaassen, bekend van Kamp van Koningsbrugge.

 

Sportvasten

Resultaten met programma Sportvasten
Klik op de knop hieronder voor de behaalde mooie resultaten.

Rosalie

Athletic Body Challenge

“Op 6 november 2019 heb ik mij ingeschreven bij Urban Gym Almere. Na een vervelende blessure heb ik ruim een jaar niet kunnen sporten en ik voelde me steeds ongelukkiger en ongezonder. 

Ik koos voor Urban Gym Almere omdat ik begeleid wilde sporten, als ik pijn zou krijgen wilde ik opties om dus toch door te kunnen gaan. 

Ik had een half jaar geleden niet gedacht dat ik mij nu zo goed zou voelen. Ik ben nu 21 kilo kwijt en ben nog niet klaar. Ik vind sporten voor het eerst leuk en zit er lekker in.  De voedingsschema’s heb ik eigen gemaakt dus dat kost mij geen moeite meer. Mijn doel komt dichterbij, maar mijn eerste “tussenbeloning” heb ik mijzelf vast cadeau gedaan (de tattoo van 2 bloemen bij 20 kilo 🌹).”

Stefan

Athletic Body Challenge

“Ik ben Stefan en wilde al heel lang iets gaan doen aan mij overgewicht. Na verschillende pogingen om af te vallen door op mijn voeding te letten en meer te bewegen. Maar het lukte maar niet om het resultaat te halen wat ik wil. 

Via Social Media zag ik een bericht voorbijkomen van de ABC (Athletic Body Challenge) bij Urban Gym Almere. Na lang twijfelen heb ik me toch op gegeven voor een proefles om te kijken of dit wat voor mij was. Na de proefles merkte ik dat ik het fijn vond om onder begeleiding van een trainer en in een klein groepje te sporten.

Nu ben ik inmiddels al bijna 1 jaar bezig met ABC bij Urban Gym Almere. Ik ben heel blij dat ik hier terecht ben gekomen omdat ik met veel plezier sport. En ik ben inmiddels 16kg afgevallen waar ik heel trots op ben. Maar zonder de begeleiding van de trainers van Urban Gym Almere nooit was gelukt!”

Simone

Personal Training & Coaching

Al bijna twee jaar brengt personal training bij PT4U Almere haar veel. Door een ernstig ongeluk waar bij ze haar een enkel verbrijzelde en aan haar andere enkel een gecompliceerde breuk opliep, is Simone beperkt in haar beweging. Desondanks is zij momenteel weer mobiel in haar dagelijks functioneren, kan ze weer lopen en traplopen zonder pijn, heeft zij een betere rughouding, is ze ruim 18 kilo in gewicht afgenomen, ruim 8% in vetpercentage gedaald en heeft ze nog steeds plezier in de trainingen.Simone vertelt haar hele verhaal op haar website. Lees hier met haar mee https://simoneskitchen.nl/gewichtige-zaken-voor-en-na/

Erik

Personal Training & Coaching

Erik heeft succesvolle resultaten gehaald waaronder ruim 15 kilo in gewichtsverlies.

Erik schreef...

"Mijn levensstijl drastisch omgegooid onder aansturing van Nicole. Gestart met groepstraining en nu 1:1 training. Goede mix van kennis, humor en het pushen om maximale uit jezelf te halen. Kortom dik tevreden en resultaat is er ook naar."

Bassem

Personal Training & Coaching

Bassem is een gedreven jongeman die streeft naar maximaal resulataat.

Bassem schreef..

"Ik heb Nicole voor de eerste keer tijdens het Athletic Body Challenge programma ontmoet. Haar energie en passie als trainer zijn indrukwekkend. Ze heeft heel veel ervaring met fitness en gezond leven op basis van opleiding en eigen ervaring.

Ze werkt met alle niveaus vanaf beginners tot gevorderde sporters. Na het programma is zij mijn personal trainer voor 3 maanden geweest en ik haalde een ongelofelijk resultaat. Alleen om een voorbeeld te geven: ik ben een man met een lage rug blessure en had hier altijd veel last van. Na mijn training met Nicole is mijn rug flink beter geworden. Ik kan nu 102 KG trap-Deadlift tillen :-). Ik ben ruim 8 kilo afgvallen.

Nicole is ook een super aardig persoon en zij heeft een grote voordeel, zij doet haar werk uit passie. Zij verdient 5 sterren van mij!"

Wilma

Athletic Body Challenge

Wilma is in 8 weken 7,6 kilo in gewicht verloren, waarvan ruim 7% aan vetmassa.

“Ik voel me fitter, energieker en meer zelfverzekerd! Ik ben zo blij dat ik ben gestart met ABC!”

Jeffrey

Athletic Body Challenge

Jeffrey meldde zich medio 2017 om deel te nemen aan Athletic Body Challenge. Hij heeft een duidelijk zichtbare metamorfose ondergaan.Het heeft zijn leefstijl compleet veranderd: hij beweegt dagelijks minimaal 3 x per dag een half uur, hij sport 3-5x per week(kracht- en cardiotraining) en heeft zijn voeding onder controle volgens de norm die het Voedingscentrum handhaaft.

Zijn eigen verhaal: “Ik heb vroeger jarenlang aan prof korfbal gedaan. Door een blessure heb ik een hele lange periode niet kunnen sporten en de klad kwam erin. In mei 2017 startte ik met ABC. Een goede manier om mijn gezonde leefstijl weer terug te krijgen. Inmiddels, een klein jaar later, ben ik ruim 20 kilo afgevallen en is mijn vetpercentage gedaald met ruim 14%. Ik ga door waar ik mee bezig ben om zodoende een nog beter resultaat te krijgen en me goed te blijven voelen.”

Jurgen

Athletic Body Challenge

Jurgen is in 16 weken 13.6 kilo in gewicht verloren en is 12,6% in vet verlaagd.

“Voor het eerst sinds tijden dat ik me oersterk voel en mijn buikspieren zichtbaar zijn. Hoe gaaf!”

Linda

Voedingsplan

Na 12 weken een persoonlijk voedingsplan, een sport- en beweegplan te hebben gevolgd zijn we trots op haar en haar behaalde resultaat!

Ze is 10,4 kilo in lichaamsgewicht verloren, bijna 6% in vet afgenomen en is haar taille omtrek met ruim 9.5 centimeter afgenomen. Ze voelt zich fitter, energieker en zo blij...!

Wauw, wat een mooi resultaat. Goed gedaan Linda!

Benilde

Voedingsplan

Na 10 weken het Diplan voedingsplan, een sport- en beweegplan te hebben gevolgd zijn we trots op haar en haar behaalde resultaat!Ze is bijna 6 kilo in lichaamsgewicht verloren, bijna 3% in vet afgenomen, haar spiermassa heeft ze volledig weten te behouden en is haar taille omtrek met ruim 8 centimeter afgenomen. Ze voelt zich fitter, energieker en meer zelfverzekerd. Well done Benildes!

Groepstraining

Erik, Anais, Chantal en Joyce

Erik: vetvrije massa is met 1,3 kilo gestegen, vetpercentage is met 1% gedaald, visceraal vet is met 1 punt gedaald, taille- en armomvang is met 1 centimeter afgenomen. Borstomvang is met 6 centimeter afgenomen

Anais: 1 kilo afgevallen, vetpercentage is met 0,5% gedaald, taille is met 5 centimeters in omvang afgenomen en de armomvang is met 3 centimeters afgenomen.

Chantal: vetpercentage is 0,3% gedaald, taille omvang is met 0,4 centimeters afgenomen en vetvrije massa is met 0,4 kilo gestegen

Joyce: 3,3 kilo afgevallen, vetpercentage is met 2,4% gedaald, taille omvang is met 7 centimeters afgenomen, arm omvang is met 1,5 centimeters afgenomen en 3 centimeters in been omvang.

Groepstraining

Melanie, Tessa, Ellen en Sandra

Melanie: 1,6 kilo afgevallen, 0,2 kilo in vetvrije massa gestegen, 1,7% in vetpercentage gedaald, 4,5 centimeters in taille omvang en 2 centimeter beenomvang afgenomen.

Tessa: 3,3 kilo afgevallen, 1,7% aan vetpercentage gedaald en 7 centimeters aan taille omvang verloren.

Ellen: 1,4 kilo afgevallen, vetvrije massa is met 0,2 kilo gestegen, vetpercentage is met 2% gedaald, visceraal vet is met 1 punt afgenomen, taille omvang is met 4 centimeter afgenomen, armomvang is met 0,5 centimeter afgenomen en de beenomvang is met 3 centimeters afgenomen.

Sandra: 2,2 kilo afvallen, 0,1 kilo in spiermassa gestegen, 2,4% in vet% gedaald en 2 centimeter in taille omvang afgenomen.

Groepstraining

Sabina, Cinderella, Monique en Stefanie

De hele groep is afgevallen in gewicht en in vetpercentage gedaald. Maar wat heeft HIT-it hen nog meer gebracht? Lees hier hun verhaal..

Sabina: HIT-it heeft mij "bewustzijn"gebracht: beter weten wat ik doen en de keuzes kan maken om de dag bewuster door te komen waarbij inspanning en ontspanning hand in hand gaan.

Cinderella: Ik heb geleerd dat een gezond gewicht krijgen en houden hard werken is en dat mijn grenzen lager liggen dan bij een gemiddelde ander. Daar moet ik bewuster ee omgaan waardoor ik me prettiger voel en veiliger kan trainen.

Monique: Eerst was er bij mijn de confrontatie: mijn conditie was slechter dan ik dacht. Daarna zag ik hoe snel dat door de specifieke trainingen beter wordt. In mijn dagelijks leven maak ik nu bewuste keuzes qua eten, maar ook op het gebied van bewegen. Ik ben in 4 weken ruim 4 kilo afgevallen in lichaamsgewicht en is mijn vetpercentage met 1,5% gedaald.

Stefanie:Dit programma heeft me met name bewustzijn gebracht. Doorbewust mijn keuzes te maken bereik ik een gezond gewicht, voel ik me beter en heb geen last meer van rugpijn.

Sportbegeleiding in haar beweging

Maria

Maria is via een project vanuit Zorggroep Almere gestart als sporter. PT4U ALmere heeft hierin het voortouw en begeleiding op zich genomen.

Maria schreef..

"lieve Nicole, Ik wil je laten weten hoeveel ik aan jouw geweldige coaching te danken heb. Na jaren aan longrevalidatie te hebben meegedaan, zelfs 3 maanden opname in Heideheuvel, longrevalidatiecentrum in Hilversum, is het niet zo goed gegaan als in de afgelopen maanden. Na de eerste maanden van minder vooruitgang maar wel hard werken onder jouw bezielende begeleiding, gaat het nu zo geweldig vooruit! Ik merk nu wekelijks wel iets wat beter gaat qua kracht of conditie. Ik heb enorm getwijfeld of er wel vooruitgang te boeken zou zijn na al die jaren van regelmatig trainen waarvan de laatste maanden in het gezondheidscentrum en meegedaan aan “de BigMove” nog nooit zo vooruit gegaan! Geen enkele fysiotherapeut heeft zoveel goede adviezen kunnen geven bij de oefeningen.Jij hebt drie maanden, drie keer per week anderhalf uur naast mij gestaan om elke oefening te begeleiden zodat ik ze goed kon uitvoeren, met de juiste houding en voor mij heel belangrijk met de goede manier van ademhalen. Steeds wist je weer nieuwe oefeningen te bedenken waardoor mijn spierkracht opgebouwd kon worden en mijn conditie toe kon nemen, en ja, nu gaat het zó veel beter met mij!Dankzij jouw geduld en niet aflatende zorg, adviezen en begeleiding is mijn conditie zoveel beter en ook de spierkracht gaat veel vooruit. De kwaliteit van leven neemt daarmee geweldig toe. Ik kan nu ipv 1 kilo, 3 kilo aan op de verschillende apparaten, 10 minuten op de loopband en dus ook 10 minuten buiten lopen ipv in de rolstoel om te wandelen. Zo kan ik nog veel meer vertellen maar je begrijpt wel dat ik heel blij met je ben en je ook heel dankbaar ben! Met heel veel liefs van Maria"

Groepstraining MammaCare

Op verzoek en in samenwerking met het Flevoziekenhuis in Almere heeft Nicole de Haan een leefstijlprogramma ontwikkeld voor vrouwen waarbij de diagnose borstkanker is geconstateerd. Onder leiding van een fysiotherapeut gaat men aan de slag met sport en voeding. Een belangrijk onderdeel hierin is, dat er na iedere training een sociaal moment is tussen de vrouwen, trainer en fysiotherpeut.

"Juist omdat we uit de medische omgeving zijn vinden we deze manier van bewegen zo fijn. Ook zeker het koffiemoment na de training wordt erg gewaardeerd", aldus Suzanne en Nancy.

Groepstraining Mammacare

Nancy

Mammacare is een groepstraining voor vrouwen die de diagnose borstkanker hebbeb of hebben gehad. Het traject wordt ondersteund door het Flevoziekenhuis Almere en staat onder supervisie van een fysiotherapeut.

Nancy schreef..

"En dan krijg je de diagnose, borstkanker... Je zit in een rollercoaster van emotie. Een behandeltraject wordt gestart. Ik sport al jaren bij DeMix Fitness & Leefstijl daar waar Nicole personal trainer is. Ik baalde enorm dat de operatie en vervolgbehandelingen, roet in het eten gooide. Toen ik op de website las over het programma "Mammacare"; een trainingsprogramma onder professionele begeleiding, les voor vrouwen met borstkanker, was ik ervan overtuigd! Zodra de wonden geheeld zijn, ga ik weer sporten!Moe van emotie en behandelingen, ben ik toch gegaan. Het was super, voelde na een poosje m'n zelfvertrouwen groeien, m'n conditie nam weer toe, m'n hoofd liep niet meer over. Mijn kracht, geestelijk en lichamelijk, nam weer toe. Ik ben trots op onze groep vrouwen, ze zijn strijdvaardig, en geven de volle 100% in de les. We zien elkaar groeien, stuk voor stuk, kanjers! Mooi programma."


Exclusief voor bedrijven

Urban Gym Almere komt ook bij bedrijven op lokatie om trainingen te verzorgen. Hierin zijn verschillende modules mogelijk. Vraag vandaag nog om informatie en creeer een gezond werkklimaat voor alle medewerkers! Klik HIER voor meer informatie of mail direct om een programma op maat te laten samenstellen.

- Sport & beweging
- Voeding
- Rust en ontspanning

Urban Gym Almere
Boutique Gym

Hopperzuigerstraat 39
1333 HM Almere

036-7607788

06-48117958